Leendő első osztályos tanítóink

 

Két kiváló pedagógust mutatok be a Kedves Szülőknek. Bármelyik osztályba is kerül gyermekük, jó szívvel járathatják majd oda őket. Mindkét leendő elsős osztályunk egyforma lehetőségekkel, humánerőforrással indul neki a szeptemberi évkezdésnek. Tanítóink módszerei, munkája összhangban áll iskolánk pedagógiai programjával, értékrendünkkel. Kérem, fogadják őket szeretettel.

Pálmai Péter

igazgató

 

 

 

1996-ban végeztem el a tanítóképző főiskolát Kaposvárott, azóta tanítok. Férjemmel és két középiskolás korú gyermekünkkel élünk egy boldog családban.

Tanítóként a legfontosabb célom az, hogy tanítványaimnak olyan szilárd tudásalapot adjak az olvasás, írás, matematika és készségtárgyak területén, melyre későbbi tanulmányiban támaszkodhatnak. Mindezt az egyéni és életkori sajátosságok figyelembevételével játékosan, sok mesével, türelemmel, megértéssel szeretettel teszem.

Külön figyelmet szentelek az osztályközösség kialakítására, melyben jól érzi magát a gyermek és sajátjának tartja. Vallom: a közös színházi látogatások, kirándulások, családi napok kiváló alkalmat adnak a kapcsolatok építésére.

Tanítói hitvallásom: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.” (Szent-Györgyi Albert)

Soós Róbertné (Kurucz Mária)

tanító, szakvizsgázott pedagógus

Becherer Anikó

tanító, német szakos tanár, szakvizsgázott pedagógus

 

Van olyan szülő, aki még régi zsombói ovisként, diákként emlékszik rám, van, akinek már pedagógusa voltam és van, akivel szülői értekezleten, ovis rendezvényen futottam össze az óvodában. Vagyis gyermekkorom óta kötődöm kis falumhoz, ami elköteleződést is jelent a település iskolája iránt. 1996-tól tanítok Zsombón, először német idegennyelvoktatói tanítóként alsó tagozaton, később másoddiplomám megszerzése után nemzetiségi német nyelv- és irodalomtanérként is felső tagozaton.

Alsó tagozatos nevelőként hagyományos, majdhogynem régimódi értékrendemet, pedagógiai hitvallásomat legfőképpen saját élményeim határozzák meg. Megítélésem szerint a következetes szigornak legalább akkora szerepe van a kisgyermek életében, mint a megértésnek, a türelemnek, a nyitottságnak és az odafordulásnak. Azonban ezen időszakban pedagógusként és szülőként is az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy ebben a számára új társadalmi közegben gyermekünk jól érezze magát. Hagyjuk a gyerekeket gyermeknek maradni! Néha egy kerékpártúra kell ehhez, alkalmasint egy közös mozizás, van olyan, hogy egy kézműves délután az, ami közelebb hozza tanítványaimat egymáshoz, és észrevétlenül hozzám is. Közösségünk stabil egységgé formálódik az évek alatt.

Szeretettel várjuk Önt és gyermekét is ebbe az új és iskolánk pedagógusainak segítségével nem is olyan félelmetes világba, melynek neve ISKOLA.

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Elérhetőség

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Címünk

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.