Search
  • szike86

Isten éltessen, Himnusz!Nemzeti imádságunk születéséhez kötődően minden évben január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Osztályaink a Himnusz keletkezésének körülményeit dolgozták fel, nemzeti jelképeink rövid áttekintése után prózában és zenés formában is előadták Kölcsey Ferenc művét büszke szívvel gondolva arra, hogy mit is jelent egy hazához, egy néphez tartozni. Megnézték az eredeti kézirat fényképét is. Arról is szó esett, hogy még néhány évtizede a határainkon túl élő magyarokat bizonyos országokban megtorlás és börtön várta, ha énekelték, ugyanis Magyarország jelképe volt, és fenyegetőnek tartották.

Míg az általános iskolában osztályszintű megemlékezések zajlottak, a szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumban évről évre kiállítást rendeznek ilyenkor. Szegedi képzőművészek műveiből állítanak ki, rövid műsorral színesítik a látványt. A műsorra idén is művészeti iskolánkat kérték fel. A zeneművészeti tanszakot Kálmán Virág, Kálmán Richárd (felkészítő tanár: Huszár Emőke) és Ujvári Bernadett (felkészítő tanár: Veréb Judit) képviselte. Elekné Sándor Szilvia működött közre zongorakísérőként.

9 views

Elérhetőség

Címünk

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.