Megemlékezésünk a nemzeti összetartozás napján

2018/06/04

 

98 éve június 4-én íratták alá Magyarországgal a trianoni békediktátumot, így hazánk elveszítette területének kétharmadát, három millió magyar pedig idegen országok nemzetiségévé vált. Ebből az alkalomból tartott közös megemlékezést településünk a felvidéki Ipolynyékkel és a székelyföldi Orotvával a József Attila Közösségi Ház nagytermében.
Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere köszöntőjének központi gondolata az emlékezetes Karinthy-idézet volt, miszerint magyar az, akinek fáj Trianon, mindenki más csak állampolgár. Iskolánk diákjainak Bóka Attila tanította be az emlékműsort, mely a diktátum aláírásának drámai pillanatára épült. Hrubik Béla, Ipolynyék polgármestere beszédében az összetartozás fontosságát hangsúlyozta, felvidéki diákok pedig hazafias verseket szavaltak. Orotva diákjai Trianonról szóló verscsokrot és székely néptáncokat adtak elő a színpadon.
Az idei emléknap is elmélyítette június 4. tanulságát: Trianon ne csak a fájdalomra emlékeztessen, hanem a magyarság összetartozásának fontosságára is.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Friss hírek

2020/11/27

2020/11/25

Please reload

Elérhetőség

Címünk

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.