Friss hírek

Küzdelem a szegénység ellen


A szegénység elleni küzdelem világnapjának gondolata Joseph Wresinski atyától, az ATD – Negyedik Világ Mozgalom alapítójától származik. (ATD: aide à toute détresse – segítség mindenfajta nyomorúság ellen). Joseph Wresinski francia katolikus pap (1917–1988) mélyszegénységben élő családban, lengyel apa és spanyol anya gyermekeként született. Papi hivatását alapvetően meghatározta, hogy születésétől kezdve megtapasztalta a legmélyebb nyomorúságot, és újraértelmezve az evangéliumot, lelkipásztorként a nincsteleneket szolgálta.

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17. napját. Ez a nap a szegénység és a nyomor felszámolásának szükségességére hívja fel a figyelmet minden országban.

Osztályaink érzékenyítő beszélgetéseken ismerkedtek meg tényszerű adatokkal, a szegénység veszélyével mai magyarországi viszonylatban. Megismerkedtek a Katolikus Karitász munkájával. Arról is beszélgettek, hogy a sajnálkozás nem jelent megoldást a szegényeknek. Azokat a tevékenységeket gyűjtötték össze kis papírokon, melyek valódi segítséget jelenthetnek egy szegénységben élő gyermeknek, családnak, ezeken főleg élelmiszerek, ruhák, játékok, meleg takarók és pénz adományozása szerepelt.

Elérhetőség

Címünk

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.