Megemlékezésünk a nemzeti ünnepen

2019/03/17

 

Március 15-én 9 órakor kezdődött ünnepi megemlékezésünk a József Attila Közösségi Ház nagytermében. Gyuris Zsolt, Zsombó Nagyközség polgármesterének köszöntője után Bátki-Fazekas Zoltán operaénekes a Hazám, hazám című áriát adta elő, amit Hegedűs Károlyné kísért zongorán.

Meghívott vendégünk, Zakar Péter történész beszédében azt foglalta össze, mi volt a közös a több száz 1848-as forradalmárban.

A hagyományoknak megfelelően a település ünnepi műsorát iskolánk adta, idén Soós Róbertné rendezte a 3/b osztályos gyerekek jelenetét, akik Móra Ferenc szabadságharcról szóló elbeszélését, a Kuckó királyt vitték színre. Segítségükre voltak a művészeti iskola hegedű és nagybőgő tanszakos növendékei Huszár Emőke, Elekné Sándor Szilvia és Földi István András zenepedagógusok vezetésével. Fellépett Gyuris Enikő 6/b osztályos tanuló is, aki két népi énekkel színesítette az ünnepet. 

A megemlékezés a Mária téren fejeződött be, ahol a zsombói közintézmények és civil szervezetek vezetői elhelyezték a település kopjafájánál a tiszteletadás koszorúit.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Friss hírek

2020/11/27

2020/11/25

Please reload

Elérhetőség

Címünk

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.