top of page

Megemlékezésünk a nemzeti ünnepen


Március 15-én 9 órakor kezdődött ünnepi megemlékezésünk a József Attila Közösségi Ház nagytermében. Gyuris Zsolt, Zsombó Nagyközség polgármesterének köszöntője után Bátki-Fazekas Zoltán operaénekes a Hazám, hazám című áriát adta elő, amit Hegedűs Károlyné kísért zongorán.

Meghívott vendégünk, Zakar Péter történész beszédében azt foglalta össze, mi volt a közös a több száz 1848-as forradalmárban.

A hagyományoknak megfelelően a település ünnepi műsorát iskolánk adta, idén Soós Róbertné rendezte a 3/b osztályos gyerekek jelenetét, akik Móra Ferenc szabadságharcról szóló elbeszélését, a Kuckó királyt vitték színre. Segítségükre voltak a művészeti iskola hegedű és nagybőgő tanszakos növendékei Huszár Emőke, Elekné Sándor Szilvia és Földi István András zenepedagógusok vezetésével. Fellépett Gyuris Enikő 6/b osztályos tanuló is, aki két népi énekkel színesítette az ünnepet.

A megemlékezés a Mária téren fejeződött be, ahol a zsombói közintézmények és civil szervezetek vezetői elhelyezték a település kopjafájánál a tiszteletadás koszorúit.

bottom of page