Gera Bence Viradez lett az év ifjú zsombói sportolója 2020-ban

2020/06/27

Örömmel értesültünk róla, hogy végzős diákunk kapta meg településünk elismerő díját.

Bence 2015-ben kezdett el kézilabdázni a Zsombó SE szakosztályában Polyákné Farkas Éva edzőnél. A korosztályában kiemelkedett jó fizikai adottságaival és kitartásával.

Kipróbálhatta magát kapusként és mezőnyjátékosként is, mindkét poszton eredményes volt. A fiúcsapattal több alkalommal eredményesen szerepeltek tornákon, ahol minden esetben éremmel zártak.

A szakosztály 2017-ben csatlakozott a Tisza Volán SC egyesületéhez, mert így biztosabbá váltak a gyerekek versenyeztetési és nevelési feltételei. A Pick Szeged együtteseivel rendszeresen összemérik erejüket, előfordult, hogy legyőzték nagynevű ellenfelüket. Az utolsó bajnoki idényben 2 korosztályban is szerepelt, az U15-ös és serdülő csapattal is pályára lépett, több mint 100 gólt szerzett a csonka idényben Szélpál István edző irányításával. Minden évben részt vesznek Adán egy nemzetközi kézilabda tornán, ahol szerb, horvát és élvonalbeli magyar csapatok küzdenek minden gólért és helyezésért. A Szegeden is működő Kézilabda Akadémiai központ figyelemmel kíséri és támogatja a régió tehetséges játékosait, így Bencét is.

Gera Bence sport iránti elköteleződését mutatja, hogy szeptembertől a szegedi Eötvös József Gimnázium testnevelés tagozatán tanul tovább. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a kézilabda mellett rendkívül tájékozott a magyar és a nemzetközi politikai és közéletben is, sok ilyen tehetséges és nem utolsósorban művelt sportolót kívánunk nemzetünknek.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Friss hírek
Please reload

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Elérhetőség

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Címünk

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.