top of page

Gera Bence Viradez lett az év ifjú zsombói sportolója 2020-ban


Örömmel értesültünk róla, hogy végzős diákunk kapta meg településünk elismerő díját.

Bence 2015-ben kezdett el kézilabdázni a Zsombó SE szakosztályában Polyákné Farkas Éva edzőnél. A korosztályában kiemelkedett jó fizikai adottságaival és kitartásával.

Kipróbálhatta magát kapusként és mezőnyjátékosként is, mindkét poszton eredményes volt. A fiúcsapattal több alkalommal eredményesen szerepeltek tornákon, ahol minden esetben éremmel zártak.

A szakosztály 2017-ben csatlakozott a Tisza Volán SC egyesületéhez, mert így biztosabbá váltak a gyerekek versenyeztetési és nevelési feltételei. A Pick Szeged együtteseivel rendszeresen összemérik erejüket, előfordult, hogy legyőzték nagynevű ellenfelüket. Az utolsó bajnoki idényben 2 korosztályban is szerepelt, az U15-ös és serdülő csapattal is pályára lépett, több mint 100 gólt szerzett a csonka idényben Szélpál István edző irányításával. Minden évben részt vesznek Adán egy nemzetközi kézilabda tornán, ahol szerb, horvát és élvonalbeli magyar csapatok küzdenek minden gólért és helyezésért. A Szegeden is működő Kézilabda Akadémiai központ figyelemmel kíséri és támogatja a régió tehetséges játékosait, így Bencét is.

Gera Bence sport iránti elköteleződését mutatja, hogy szeptembertől a szegedi Eötvös József Gimnázium testnevelés tagozatán tanul tovább. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a kézilabda mellett rendkívül tájékozott a magyar és a nemzetközi politikai és közéletben is, sok ilyen tehetséges és nem utolsósorban művelt sportolót kívánunk nemzetünknek.

bottom of page