top of page

Ezek a testhőmérséklet-mérés helyi szabályai


A kormányzati útmutatásnak megfelelően október elsejétől iskolába lépés előtt kötelező a testhőmérséklet-mérés a dolgozóknak és a diákoknak is, ehhez az érintés nélkül mérő eszközök már meg is érkeztek intézményünkbe. A hosszas sorban állás elkerülése miatt az alábbi helyi szabályok lépnek életbe:

A reggeli ügyeletre érkezők (7.00-7.45) a Kálmán Ferenc zsibongó ajtaján jöhetnek be, ahogy eddig.

7.45-8.00-ig az 1-3. évfolyam a Kálmán Ferenc zsibongó ajtaján, a 4-6. évfolyam a belső udvaron keresztül az udvari ajtón, a 7-8. évfolyam a főbejáraton jön be az épületbe.

Minden bejáratnál pedagógus végzi a testhőmérséklet mérését.

8.00 után a főbejárat továbbra is zárva lesz, a később jövőknek csengetést követően az ajtót kinyitó pedagógus elvégzi a hőmérséklet-ellenőrzést.

37,8 fokos testhőmérséklet az a határérték, ami felett a mérést rövid pihentetés után megismételjük. Ha akkor is eléri a határértéket, a szülőt és az iskolaorvost is azonnal értesítjük, a tanulót elkülönítjük, az osztályterembe nem mehet be. Azt javasoljuk a kísérőknek, hogy várják meg, míg a hőmérsékletmérés rendben megtörténik.

Felhívjuk a szülők szíves figyelmét, hogy a testhőmérséklet mérése során keletkezett eredmény rögzítésére nincs se szükség, se lehetőség, célja csupán az, hogy megakadályozza a belépést azon személyek számára, akikkel szemben felmerülhet a fertőzöttség gyanúja.

bottom of page