top of page

Tombácz János mese- és prózamondó verseny


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény legény, akit Tombácz Jánosnak hívtak. A szegedi táj szülötte volt, Zsombón élt, szerette a meséket, írt is néhányat, gyűjtött is rengeteget. A legnagyobb mesemondók között tartják számon ma is. Róla kapta nevét iskolánk mesemondó versenye. Idén visszatértünk a régi hagyományhoz, és a versmondástól elkülönülten rendeztük meg a mesemondók vetélkedését. Az idei esemény különlegessége, hogy Tombácz János ükunokája is itt volt velünk. Hogy ki ő? Ő Kovács Boglárka, iskolánk második osztályos tanulója. Ki tudja, talán Tombácz János nyomdokaiba lép…. A gyerekek már hetek óta lázasan készülődtek a nagy napra, olvasgatták, válogatták, tanulták, gyakorolták a meséket. Voltak, akiket betegség akadályozott a részvételben hiába készültek nagy lelkesedéssel. Volt olyan is, aki megtorpant a nagy próbatétel előtt, és voltak, akiket semmilyen akadály nem tántorított el. A nagy nap, október 14-én jött el, amikor a tanulóink a hallgatóságot és a zsűrit is igyekeztek rabul ejteni mesemondásukkal. Álljon itt a szerencsét próbáló legények és leányok teljes névsora: Patyi Hanna, Mészáros Alex Gábor, Balogh Izabella, Csomor Benny, Kálmán Lilla, Kálmán-Tari Zsombor, Lajter Elena Stella, Mélykúti Jázmin, Molnár Nikolett Irén, Illés Anna Tulipán, Németh Szilárd, Pancza Lilla, Süveges Roland, Szabó-Patik Csaba, Tóth Zalán Levente, Zámbó Jázmin, Tarján Soma, Kovács Boglárka, Szűcs Attila, Farkas Áron Péter, Janó Szimonetta, Törteli Bence László, Varga Barbara Angyalka, Kálmán-Tari Nóra, Szalkai Szilárd, Sasvári Bertalan Íme az eredmények:

1-2. évfolyam (Zsűri: Péter-Horváth Valéria, Lázár János) I. Süveges Roland (1.b) II. Németh Szilárd (1.b) III. Kovács Boglárka (.2.o.) Különdíj: Csomor Benny (1.b)


3-5. évfolyam (Zsűri: Mihálffyné Oszlányi Zita, Pálmai Péter) I. Törteli Bence László (3.o.) II. Szűcs Attila (5.a) III. Kálmán-Tari Nóra (3.o.) Különdíj: Sasvári Bertalan (3.o.)

bottom of page