top of page

Farsangoltak alsósaink


Február 3-án sikeresen megtartottuk az alsós farsangot. Ez volt az első igazi közös iskolai farsangunk, hiszen eddig a közösségi házban karneváloztunk együtt, vagy osztályszinten buliztunk a tantermekben. Nagyon jó volt így végre együtt lenni! S tényleg igaz a mondás: Sok jó ember kis helyen is elfér! Elfért! Még jobb is volt így. A kis hely ad valamiféle "intimitást", bensőségességet, valóban együtt voltunk.

Volt minden klasszikus versenyszám, botadogatás lufitaposás, fánkevés.

S hogy a SZIKAI színeiben pompáztunk? Hogy minden osztály egy színt kapott? Csúcs! Benne volt minden, amik vagyunk: az egység a színek miatt, mégis bele tudtuk vinni a gyerekek, a tanítók egyéniségét. Le a kalappal mindenki előtt! A minimumból (legyen egy kis osztályfelvonulás) is képesek vagyunk fantasztikus miniprodukciót csinálni, amit az előadó gyerekek és a nézők is élveznek. Egy hiba volt: rövid volt! S ahogy egy elsősnek minden vicc új, ők ezt készpénznek vették, a farsang az ilyen, meg is kérdezték: Jövőre milyen szín leszünk?

A DJ feladatait végül volt tanítványunk, Gyuris Enikő látta el, aki zenéket töltögetett, keresett, kutatott előtte, mire indul be a fiatalság...s nagyon jó bulit csinált! De tényleg!

A hangfalat Tarján Enikő családja bocsájtotta rendelkezésünkre, akik első kérésre behozták, s a buli végén el is szállították a hangeszközt. Tarján Enikő pedig segített a beüzemelésben.

Gera Erika tanárnő és családja pedig a discogömböt vette meg és szereltette fel az iskolának.

Azért milyen menő iskola az, aminek saját discogömbje van állandóra felszerelve! A gyerekek teljesen odavoltak tőle.

A sötétségről pedig Zsemlye Ágnes tanárnő gondoskodott, aki drapériáit nem sajnálva, azokat az ajtóra szerelte, hogy a fényt kiszorítsa.

Köszönjük minden résztvevőnek, segítőnek, hogy ilyen színvonalasan megvalósulhatott az alsós télűző.

Comments


bottom of page