top of page

Jókai Mór születésnapjaA Magyar Írószövetség Választmánya – a 2017. november 13-i ülésén hozott döntése értelmében – kezdeményezte, hogy 2018. február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben, majd attól kezdve minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját.

Iskolánkban 2019. február 18-án ünnepeltük meg először mi is a jeles napot. Rögtönzött színházteremmé varázsoltuk az alsó zsibongót, hiszen itt gyűlt össze a teljes alsó tagozat és az ötödik osztályosok, hogy meghallgassák Janó Sándor előadásában Christofer Hope és Yehudi Menuhin: A király, a macska és a hegedű című meséjét, melyet Kondás Réka egészített ki gyönyörű hegedűjátékával. Emlékezetes előadás volt, tanulóinkat elvarázsolta a mese és az azt kísérő dallam egyaránt.

Ezúton is köszönjük Sándor és Réka lelkiismeretes felkészülését és előadását, illetve felkészítőik, Gergelyné dr. Ötvös Csilla és Huszár Emőke munkáját.

A nyolcadik osztályosok Karinthy mintájára saját iskolai élményeik humoros leírását kapták előzetes feladatként. A diákcsínyek és vicces történetek érdekessé tették a felolvasásokat.

Diákjainknak lehetősége nyílt ez alkalommal, hogy azok, akik saját kedvtelésből szoktak írogatni, bemutassanak alkotásaikból. Reméljük, egyre többen kapnak kedvet az íráshoz!

bottom of page