Friss hírek

Jókai Mór születésnapjaA Magyar Írószövetség Választmánya – a 2017. november 13-i ülésén hozott döntése értelmében – kezdeményezte, hogy 2018. február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben, majd attól kezdve minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját.

Iskolánkban 2019. február 18-án ünnepeltük meg először mi is a jeles napot. Rögtönzött színházteremmé varázsoltuk az alsó zsibongót, hiszen itt gyűlt össze a teljes alsó tagozat és az ötödik osztályosok, hogy meghallgassák Janó Sándor előadásában Christofer Hope és Yehudi Menuhin: A király, a macska és a hegedű című meséjét, melyet Kondás Réka egészített ki gyönyörű hegedűjátékával. Emlékezetes előadás volt, tanulóinkat elvarázsolta a mese és az azt kísérő dallam egyaránt.

Ezúton is köszönjük Sándor és Réka lelkiismeretes felkészülését és előadását, illetve felkészítőik, Gergelyné dr. Ötvös Csilla és Huszár Emőke munkáját.

A nyolcadik osztályosok Karinthy mintájára saját iskolai élményeik humoros leírását kapták előzetes feladatként. A diákcsínyek és vicces történetek érdekessé tették a felolvasásokat.

Diákjainknak lehetősége nyílt ez alkalommal, hogy azok, akik saját kedvtelésből szoktak írogatni, bemutassanak alkotásaikból. Reméljük, egyre többen kapnak kedvet az íráshoz!

Elérhetőség

Címünk

Szent Imre Katolikus Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola

Tel: +3620 256 08 48

Email: titkarsag@szikai.hu 

Zsombó, Móra Ferenc utca 8.