top of page

Kiemelt eDia partneriskola lettünkA Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoport „Diagnosztikus mérések fejlesztése” című projektje lehetőséget biztosít a tanulók és az iskolák számára, hogy kipróbálják, gyakorolják a számítógép alapú tesztelést. Az eDia (Elektronikus Diagnosztikus mérési rendszer) tesztjei által a diákok tét nélkül felkészülhetnek az online mérésekre. A tesztelésekben, felmérésekben a tanulók egyedi és visszafejthetetlen azonosítókkal vesznek részt a programban, ezáltal biztosítva az anonimitást. Az adatfelvételek eredményéről – országos és regionális eredményekhez viszonyítva is – azonnali visszajelzést biztosítanak, mind a diákok, mind a pedagógusok részére, ami lehetővé teszi a célzottabb fejlesztést.


Iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a kezdetektől alakítsuk a digitális tudatosságot a megfelelő készségek és kompetenciák folyamatos fejlesztésén keresztül. Alsóbb évfolyamokon diákmentorálással segítjük a kisebbeket a tesztek kitöltésekor. Az idei tanévben az alábbi mérésekben veszünk részt:


  • Iskolakezdő mérés első évfolyamos diákok részére: az olvasás és számolás előkészségei, valamint a gondolkodási képességek fejlettségi szintje – 1.a és 1.b osztály

  • Idegen nyelvi mérés angol nyelvből – 6-8. évfolyam

  • Olvasás, természettudomány, matematika mérés – 4.a és 4.b osztály

  • Olvasás-szövegértési stratégiák fejlesztése – 7. osztály

  • Gondolkodási képességek mérése – 3-8. évfolyam

Köszönjük az elismerést a Kutatócsoportnak, kollégáinknak és diákjainknak pedig a részvételt!


Comments


bottom of page