top of page

Szent Imre napja tizedszer


Az idei Szent Imre-nap nagyon különleges alkalom volt iskolánk életében, mert intézményünk ebben a tanévben ünnepli, mint Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, fennállásának 10. évfordulóját. Ezért igyekeztünk ezt a két ünnepet egységben megjeleníteni az idei liturgikus emléknapon, 2021. november 5-én.

A szentmise után a hagyományokhoz híven verseny formájában, állomásokon zajlottak a programok. Pedagógusaink ismételten színes, érdekes és kihívásokkal teli feladatokkal készültek diákjaink számára: többek között volt „szabadulószoba”, Szent Imre herceggel kapcsolatos KAHOOT!-kvíz, az iskola életében fontos események évszámokkal, képhozzárendeléssel karöltve, továbbá volt hangszerfelismerő játék puzzle-kirakóssal ötvözve.

A sok-sok érdekes versenyfeladat között külön állomáshelyen várta a gyerekeket Kurucsai Szabolcs látássérült vendégünk, aki kutyájával érkezett. Mesélt az ő mindennapjairól és arról, hogy látássérültként hogyan tud boldogulni és érvényesülni a világban.

Természetesen a csapatok díjazása sem maradt el: minden diákunk SZIKAI-logós relikviákat, jegyzettömböt, kitűzőt, kézfertőtlenítőt, ceruzákat kapott ajándékba.

A napi programsorozatot a CUHÁRÉ Táncműhely és a CSERGŐ banda által megvalósított táncház zárta, melynek köszönhetően iskolánk diákjai ízelítőt kaphattak a néptánc szépséges és felemelő voltából.

Diákjaink nagy örömmel, jókedvűen zárták az idei Szent Imre-napot, mely megkoronázta az előkészületeket, a szervezést!

Mindenkinek köszönjük, hogy ötleteivel, munkájával, szereplésével hozzájárult ehhez a tanítás nélküli munkanaphoz.


Comments


bottom of page