top of page

First


A FIRST® a világ egyik legnagyobb robotikai közössége, amely iskolán belüli és iskola utáni csapatalapú foglalkozások keretében igyekszik felkészíteni a 4-18 éves gyermekeket a következő évtizedek kihívásaira. A Föld vezető nonprofit természet- és mérnöki tudományokkal, technológiával és matematikával foglalkozó oktatási szervezeteként a FIRST programjai kombinálják az élményalapú oktatást a csapatsportokkal, amelynek köszönhetően világszerte évente több mint 450 ezer gyermek csatlakozik be a FIRST és a LEGO® által közösen szervezett FIRST LEGO League küzdelmekbe a világ több mint 110 országából.

Minden év augusztusában új Explore kihívás jelenik meg, amely minden évben egy aktuális, megoldandó társadalmi problémára fókuszál. A csapatoknak az adott problémára kell megoldást találniuk, egy csapatposztert, valamint automatizált LEGO modellt készítve.

A 2020/2021-es szezon a sportról, a játékról, az egészségről, a mozgásról, az együttműködésről, a versengésről és az ünneplésről is szól.

A PLAYMAKERS szezon teljes egészében a sport és a sporttal kapcsolatos eszmék köré épül. A FIRST® LEGO® League Explore csapatok felfedezhetik a körülöttünk lévő világban mindazokat a tereket, amelyeket közösen játékosabbá tehetünk, olyan aktivitásokat teremtve, amelyek mindenki számára elérhetőek. A szezon során a diákoknak meg kell találniuk a módját, hogy miként lehet egy üres parkolót, vagy mezőt játéktérré alakítani, miként lehet a jövő tereit játékosabbá tenni.

A HelloWorld Egyesület és a Telenor Magyarország stratégiai megállapodást kötött, amely értelmében a 2020/2021-es szezonban a Telenor Hipersuli a FIRST LEGO League Magyarországi szakmai partnere. A megállapodás értelmében a FIRST LEGO League Challenge és Explore osztálycsomagok közel fél tucatnyi kiválasztott Hipersuli iskolába jutottak el az idei tanévben. Iskolánk elkötelezett a NAT 2020 digitális kultúra tantárgyának előkészítésében, a robotika témakör népszerűsítésében. Szerencsések vagyunk: a HiperSuli programban résztvevő alapító iskolaként egy Explore osztálycsomaggal lettünk gazdagabbak, továbbá a Telenor HiperSuli biztosítja a részvételünket a versenyen.

Az Explore kategóriában 6-10 éves tanulói csoportok indulhatnak. Iskolánkban a 3. osztály vesz részt a felkészülésben 2021. február 18. és április 15. között Kerekes Judit, Gera Erika és Varga Krisztina HiperSulis pedagógusok vezetésével. Az iskolát képviselő győztes csapat az április 17-i regionális döntőn mutathatja be projektjét, a kialakult helyzet miatt ez alkalommal online módon.

Sikeres projektmunkát és felkészülést kívánunk!


Comments


bottom of page