top of page

First Lego


A FIRST® a világ egyik legnagyobb robotikai közössége, amely iskolán belüli és iskola utáni csapatalapú foglalkozások keretében igyekszik felkészíteni a 4-18 éves gyermekeket a következő évtizedek kihívásaira. A FIRST vezető nonprofit természet- és mérnöki tudományokkal, technológiával és matematikával foglalkozó oktatási szervezetének programjai kombinálják az élményalapú oktatást a csapatsportokkal, amelynek köszönhetően világszerte évente több mint 450 ezer gyermek csatlakozik be a FIRST és a LEGO® által közösen szervezett FIRST LEGO League küzdelmekbe a világ több mint 110 országából.

Minden év augusztusában új Explore kihívás jelenik meg, amely egy aktuális, megoldandó társadalmi problémára fókuszál. A csapatoknak az adott problémára kell megoldást találniuk egy csapatposztert, valamint automatizált LEGO modellt készítve. A 2020/2021-es PLAYMAKERS szezon a sportról, a játékról, az egészségről, a mozgásról, az együttműködésről, a versengésről és az ünneplésről is szól. A diákoknak meg kellett találniuk a módját, miként lehet egy üres parkolót, mezőt játéktérré alakítani, hogyan lehet a jövő tereit játékosabbá tenni.

A HelloWorld Egyesület és a Telenor Magyarország stratégiai megállapodást kötött, amely értelmében a 2020/2021-es szezonban a Telenor Hipersuli a FIRST LEGO League Magyarországi szakmai partnere. A megállapodás értelmében a FIRST LEGO League Challenge és Explore osztálycsomagok közel fél tucatnyi kiválasztott Hipersuli iskolába jutottak el az idei tanévben. Iskolánk elkötelezett a NAT 2020 digitális kultúra tantárgyának előkészítésében, a robotika témakör népszerűsítésében. Szerencsések vagyunk: a HiperSuli programban résztvevő alapító iskolaként egy Explore osztálycsomaggal és további oktatási LEGO csomagokkal lettünk gazdagabbak; ezen felül a Telenor HiperSuli biztosította a részvételünket a versenyen.

Az Explore kategóriában 6-10 éves tanulói csoportok indulhatnak. Iskolánkban a 3. osztály vett részt a felkészülésben 2021. február 18. és április 15. között Kerekes Judit, Gera Erika és Varga Krisztina HiperSulis pedagógusok vezetésével. Az iskolát képviselő csapat (Tarján Enikő, Varga Barbara Angyalka, Gyuris Benett, Mélykúti Dávid, Németh Zoltán, Törteli Bence) a május 15-i regionális döntőn mutathatta be projektjét, a kialakult helyzet miatt ez alkalommal online módon. Gratulálunk a Legó Kockáknak, akik az Alapértékek sikeres megvalósításáért részesültek díjazásban.

Büszkék vagyunk minden harmadikos diákunkra!


Comments


bottom of page