top of page

Te Deum


Június 15-én a Te Deum tanévzáró mise keretein belül búcsúztattuk el a tanévet, és adtunk hálát a Jóistennek mindazokért a kegyelmekért, amivel a nehéz időszak ellenére is elhalmozott minket.

"Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek." (Mt 5,38)

Az evangélium legfontosabb gondolata nyomán Dr. Janes Zoltán atya arra hívta fel a figyelmet, hogy már azzal is szerethetjük ellenségeinket, ha nem ártunk, nem vágunk vissza nekik. Ezen túlmenően fontos jótanácsokat adott a nyári szünetre vonatkozóan: a pihenés és szórakozás mellett kiemelte az egymásra figyelés, a segítségnyújtás fontosságát. Arra biztatta a gyermekeket, hogy a tanításmentes időben is legyen egy rendszer a napjukban. Útravalóul az alábbi szép gondolatot helyezte a szívünkre: "Aki hálás, annak máskor is szívesen adnak."

Ezúton szeretnénk köszönteni iskolánk bérmálkozóit is: Schreck-Papp Róza, Babos Réka, Kertész Balázs, Mihálffy Gellért, Maróti József, Szunyog Milán, Mihálffy Zita, Erdélyi Boglárka, Gyuris Enikő, Dobrotka Ilona, Nagy Fanni, Csongrádi Olívia.

A bérmálás a Krisztusban való nagykorúság szentsége. Kívánjuk, hogy közösségünk megtartsa, támogassa és segítse őket, hogy jellemük tanúskodhasson a lélek halhatatlanságáról. Felkészítésükért köszönet Kopasz István és Dr. Janes Zoltán plébánosoknak, valamint Bálint Mónika és Monostori Tamás hitoktatóknak.

Comments


bottom of page